CAT

Vaig estudiar pedagogia i faig feina (som autònoma) com a formadora a diferents centres de les Illes Balears i Catalunya des de l´any 2009. Estic dins l’equip del Tresor de Recursos i amb el projecte pedagògic #Summem de l´Escola Pia de Catalunya.  He col·laborat amb el llibre de Graó, Ordinadors a les aules. Som voluntària dins el Consell Escolar de Menorca, MenorcaEdu21 i Illes per un Pacte.

He fet feina de mestra  (infantil, primària, batxillerat, cicles formatius) , de dinamitzadora d’un Casal de Joves, d’educadora del Programa del Muchacho Trabajador a l´Amazonia Equatoriana, i de formadora d’educadors de Save The Children.

Faig aquesta feina perquè crec en el poder de l´educació per a transformar la societat.  Interessos: educació (habilitats de pensament i seqüència didàctica, com aprenen els fillets, per què fracassen, com motivar-los…. me van interessar les CB perquè eren un camí per afrontar la tristesa dels fillets que estan arraconats, però ara pens que el factor clau és la motivació dels adults), filosofia, política, cuina, hort, ioga i meditació.

Vaig començar a fer de formadora sense voler. A l´IES on treballava (Barcelona) em van demanar una formació en TIC… A Rosa Sensat sobre educació intercultural.

En la vida he anat i vingut com sa coa de s’ase. Canvis de treball, de ciutat, d’idees i d’amistats que m’han obligat a haver d’aprendre contínuament. I he vist que aprendre dóna alegria.

M´agrada aquest fragment de l’autobiografia de Roald Dahl:

L’escriptor s’ha de forçar a treballar. S’ha de fer l’horari, i si no s’asseu a la taula de treball ningú no l’esbronca. ….Dues hores d’escriure ficció el deixa completament sec. (….) La persona que vol ser escriptor és un beneit. L’única compensació és que té tota la llibertat. No té més amo que el seu propi esperit; i es per això que es fa escriptor, n’estic segur”

 

CAST

Estudié pedagogía y trabajo como formadora en CCBB en centros y asesores de diferentes CEPs (Islas Baleares, Catalunya y Aragón). He sido lo que  los pedagogos. De todo y de nada.  Maestra en infantil, primaria, bachillerato y ciclos formativos.   Intereses: cómo mover el personal docente para la innovación, cómo aprendemos, por qué fracasamos, cómo motivar.

Me metí en las CCBB porque las vi útiles para afrontar la tristeza de tantos chicos arrinconados, pero ahora creo que la motivación que cuenta es la de los adultos. Soy autónoma, vivo en el aire. Aire real (aviones!), virtual (twitter y la red), y vital (no sé cómo viviré en tres años).

Me gusta lo que dijo Steve Jobs, aunque sea un ricazo: vivid desinstalados, en la intemperie. Añoro las clases reales, porque los niños te quieren gratis. Empecé a trabajar de formadora sin querer. En el IES donde trabajaba me pidieron una formación en TIC. Y me gustó. En la vida he tenido muchos cambios: de ciudad, trabajo, ideas y amistades que me han obligado a tener que aprender continuamente. Y he aprendido que aprender da alegría.

Publicacions impreses

 • BARBA, C., CAPELLA, S. (coord): Ordinadors a les aules, la clau és la metodologia, (2010): Graó, Barcelona. Capítol sobre Les competències bàsiques.
 • AL·LÈS PONS, G., SEMPERE CAMPELLO, M. A.  (2011). El treball en equip al CEP de Palma per a la intervenció en centres amb projectes d’innovació en competències bàsiques el curs 2010-2011. Innov[IB]. Recursos i Recerca Educativa de les Illes Balears, 2, 281-293.
 • Universitat de Donosti: La evaluación de las competencias básicas en el aprendizaje a través de proyectos. En coedició amb Diego Ojeda.
 • La convenció dels drets dels infants. El dret al joc, al descans i al temps lliure. Dues guies didàctiques. Una està adreçada a alumnes de primer cicle d´ESO i l´altre als de segon cicle de primaria. Publicada per SAVE THE CHILDREN i la Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha, curs 2006/07
 • CUADERNOS VERDES, conjunt de 7 guies didàctiques d´Educació Ambiental adreçada a alumnes de primària de l´Amazònia Equatoriana. Editades per el Ministeri d´Educació d´Equador i l´ONG italiana UCODEP. 2004.
 • LA MEDITERRÀNIA, UNA CRUÏLLA DE POBLES, Guia didàctica d´educació intercultural adreçada als alumnes de secundària obligatòria. Editada pels Fons Català de Cooperació, el Fons Menorquí de Cooperació, el Fons Pitiús i el Fons Mallorquí de Solidaritat. Any 2001.
 • TERRA. Guía didàctica que acompanya l´exposició fotogràfica TERRA de Sebastiao Salgado. Realització de la fonamentació pedagògica i coordinació de l´equip de professors. Adreçada a ESO i Batxillerat. Any 1999.
 • Revista MENORCA SOLIDÀRIA.  Disseny, redacció i maquetació de la revista del Fons Menorquí de Cooperació. Publicació trimestral. Del l´any 1997 fins l´any 2000.
 • Racó de Solidaritat. Col·laboració setmanal a la premsa menorquina amb escrits sobre diversos temes de contingut social: Kosovo, Seatle, cooperació estatal, etc… De 1997 fins 2001.

Currículum

Formadora del Departament d´Ensenyament de Catalunya.  A través del CRP de Nou Barris, CRP del Vallès Oriental i els SSTT del Maresme. Cursos a diversos centres sobre Processos de millora a través de l´aplicació de les competències bàsiques.  2009-10, 2010-11, 2011-12.

Formadora del seminari d’equips directius de Granollers i de l´equip intercentres de Projectes singulars.  A través del CRP de Granollers. Curs 2010-11, 2011-12.

 

Formadora  dels assessors dels CPR  de Fraga, Graus i Monzón (Osca, Aragó). Cursos 2010-11 i 2011-12. Sobre com impulsar la millora a través de les competències bàsiques.

 

Formadora dels assessors dels CEPs de les Illes Balears. A través de la Conselleria d´Educació de les Illes Balears. Curs 2010-2011

 

Formació a centres. A través del CEP de Menorca, el CEP de Palma, el CEP d´Inca, el CEP d´Eivissa, el CEP de Formentera, durant els cursos 2007 a 2012.

Formació a la UIB. Cursos sobre AVALUACIÓ DE LA COMPETÈNCIA LINGÜÍSTICA per als especialistes en llengua de la UIB. Cursos 2010-11, 2011-12.

Formació a centres dels CPR  de Fraga, Graus i Monzón (Osca, Aragó). A través dels CPR , sobre avaluació, metodologia i programació de les competències bàsiques.

 

Assessora dels directors pedagògics i formació al Claustre de dos centres concertats.  Escola Pia de Granollers i Escola dels Salesians de Ciutadella. Cursos 2010-11 i 2011-12.

Formadora del Col·legi Jardí de Granollers. Les competències bàsiques i els processos de millora de centre. Juny 2011

Formadora de professors de l´Escola Sant Francesc de Ferreries, l´Escola de Sant Rafel d´Eivissa i l´Escola de Sant Lluís de Menorca.  A través de CCOO/IB. Cursos: Les competècies bàsiques a primària i secundària. De Juny 2009 fins Febrer 2012.

 

Formadora dels cursos de l´Escola de Tardor de Rosa Sensat  Organitzats conjuntament amb CCOO-BCN.  Cursos sobre La programació de les Competències bàsiques a primària.

 

Formadora dels professors de  l’espai LIC de Blanes i dels alumnes d’ESO de Cunit. Curs: Educació intercultural i competències bàsiques (professors), El company-guia mediador (alumnes). Abril 2009.

Formadora dels educadors del Casal del Raval. Curs: Recursos per educar en la diversitat. Febrer 2009.

 

Formadora de l´escola d´estiu ROSA SENSAT del curs: Educació intercultural, posem-la en pràctica. Juliol 2008.

 

Mestra de l´escola Immaculada Concepció (Horta). Curs 2007/08. Primària.

Professora del Centre López Vicuña de Barcelona. Curs 2006/07 i gener 2009. CFGM, CFGS, Batxillerat.

 

Formadora d’educadors de Save The Children, Barcelona. Curs 2006/07,  2007/2008 i 2008/2009.

 

Formadora del CEP d´Albacete. Curs: Els aspectes socials de la interculturalitat i el seu impacte en el món educatiu. Adreçat a professors de primària i ESO. Organitzat pel  CEP i  SAVE THE CHILDREN.  Durada: 20 hores. Curs 2005/06.

Tutora on-line del curs per a dinamitzadors juvenils del Govern de les Illes Balears.

De l´assignatura:  De la societat moderna a l´informacionalisme, corrents ètiques i propostes d´acció educativa.  Curs 2005/06 i curs 2007/2008.

 

Profesora de formació ocupacional per a adults. Curs de 200 hores sobre Animació sociocultural i elaboració de projectes socials. Septembre a Novembre 2005. Madrid. Organitzat per l´Asociación de Empresas con Sensibilidad Social.

 

Dinamitzadora i formadora de joves com a responsable de l´àrea de joventut de l´Ajuntament de Ferreries.

Juliol 2004- Agost 2005

 

Educadora de nens i nenes del carrer i treballadors a l´Amazònia equatoriana.  Setembre 2003- Juny 2004. Educació en el temps lliure i reforç escolar per als nens. Organització d´activitats formatives per a les famílies. Seguiment de situacions d´alt risc social. En el marc de l´organització Programa del Muchacho Trabajador (Ecuador) i amb la col·laboració d´ACNUR.

 

Coordinadora del Fons Menorquí de Cooperació, consorci d´Ajuntaments

Coordinació de la tasca educativa de 10 ONGs als instituts de secundària de Menorca. Elaboració del Pla estratègic de l´area d´educació i  de les bases didàctiques i d´una metodologia comú. Elaboració de materials didàctics (veure apartat publicacions). 4 anys. 1998-2001

 

Mestra Octubre 1991 fins juny de 1997. Col·legi concertat Sant Francesc d´Assís. Ferreries, Menorca.

Programació i  organització dels cursos per a adults de Director de Temps Lliure. FOCA d´Aprofundiment. Moviment Scout de Menorca. Tres anys. De 1994 a 1997

GRUPS D´INVESTIGACIÓ
 • Membre del grup d´investigació DIM (Didàctica i Multimèdia) lligat a l´UAB i dirigit pel professor Pere Marquès.
 • Membre del grup WEBQUESTCAT, focalitzat en la relació entre webquests i competències bàsiques.